Arvika modellflygklubb har sin verksamhet strax norr om Arvika, på Westlanda flygplats som tidigare var i kommunal regi.

Hit flyttade Edane MFK sin verksamhet omkring 1980. Idag är de flesta klubbmedlemmarna från Arvika. Då klubben har sin verksamhet i Arvika och merparten av medlemmarna kommer från Arvika föll det sig naturligt att lägga till Arvika i klubbens namn.

Edane ligger ca. 10 km sydost om Arvika vid Värmelns norra strand. Redan på 50-60 talet bildades "Edane MFK" av ett gäng glada entusiaster. Vid denna tidpunkt fanns även klubben "Arvika MFK", denna klubb har dock ingen koppling till dagens Arvika MFK. De upphörde med sin verksamhet under sent 60-tal

1980 tillfrågades flygplatschefen på Westlanda om det skulle gå att modellflyga i begränsad omfattning på fältet. Detta bemöttes positivt och några medlemmar nyttjade denna möjlighet. Efter hand växte verksamheten och det var ej längre möjligt att utnyttja rullbanan. Vi erbjöds då av flygplatschefen att bygga ett modellflygfält intill rullbanan men då på behörigt avstånd från denna. Detta var ett erbjudande som vi naturligtvis accepterade. Fältet blev 100 x 30 meter stråk och 5 x 15 meter depå samt med väl tilltagna ytor för parkering och camping.

Till klubbens förfogande finns även en gäststuga som kan hyras ut för övernattningar. Stugan tillhör Arvika Flygklubb men om den är ledig får vi låna den. Hyran är symbolisk och går till Arvika flygklubb. Stugan ligger 50 meter från vårt stråk och 40 meter från vår bygglokal.

Under tiden som klubben fanns i Edane hade vi vår byggverksamhet i källarlokal tillhörande Edane Husmodersförening. Men efter flytten till Arvika stod det alltmer klart att en lokal närmare verksamheten behövdes. Klubben tecknade därför ett lån i bank med medlemmarna som borgenärer varefter en ny klubblokal (60 kvm) uppfördes av medlemmarna på Westlanda flygplats. Marken tillhandahölls välvilligt av Arvika kommun. Denna lokal stod klar 1983.

Med åren har området anpassats och utökats.
Vi har nu även en offroadbana för RC-bilar. Banan är anpassad för bilar i skala 1:8. Läs mer om bilbanan här.